Djevojčica tokom sankanja udarila u kamen, nalazi se u izuzetno kritičnom stanju

Na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća kada je djevojčica tokom sankanja pala i udarila glavom od kamen nakon čega je izgubila svijest.

Objavljeno: 08. 12. 2019 - 20:42

Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gdje su joj konstatovane teže povrede.

Kako su za portal Klix.ba kazali očevici, na mjestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja '84, a na vozilo hitne pomoći se takođe čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz pravca centra Sarajeva.

Kako je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, djevojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali djelovi tijela u jako lošem stanju.

"Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organiziuju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći što je samo po sebi protivzakonito", kazao je Zalihić.

On je takođe rekao da se djevojčica u ovim momentima nalazi u operacionoj sali i da je u izuzetno kritičnom stanju.

"Ja sam ih još u augustu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak usljed predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje obezbjeđenje koje nije znalo da pruži adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv neko ko nije osigurao adekvatno obezbjeđenje. Ukoliko je došlo do spontanog okupljanja to je druga priča, tu se ne može reći da je neko kriv. S druge strane, ako je organizovan skup onda neko mora snositi odgovornost", dodao je Zalihić.

Iz preduzeća ZOI'84 niko se, još uvijek, nije oglasio.