Testirani mladi vaterpolisti Srbije

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, poslije mjerenja mladih vaterpolo reprezentacije Crne Gore i Australije, obavili su i mjerenje njihovih vršnjaka iz Srbije.

Objavljeno: 09. 12. 2019 - 12:27

Vaterpolo reprezentativci se u Kragujevcu pripremaju za prvenstvo svijeta koje će se u Kuvajtu održati od 12. do 20. decembra.

Mjerenja su realizovali prof. dr Duško Bjelica sa saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem.

"Morfološka dijagnostika je jedan od esencijalnih parametara u kompletnom trenažnom procesu i mogu biti od pomoći trenerima i samim igračima u nastojanju da reprezentativci postignu najbolje rezultate za svoju zemlju", kazao je prof. dr Duško Bjelica. 

Mjerenju su prisustvovali i selektor Uroš Stevanović, treneri Darko Bilić i Dragan Kozomora i kondicioni trener prof. dr Tomislav Okičić.

Oni su imali kompletan uvid u parametre morfološke dijagnostike, pred sam odlazak za Kuvajt, i naglasili zahvalnost i zadovoljstvo na dobijenim rezultatima mjerenja.

Profesori su se zahvalili stručnom štabu reprezentacije Srbije na ukazanom povjerenju i poželjeli sreću na predstojećem prvenstvu svijeta.