MIJOVIĆ: Želimo da nastavimo seriju pobjeda

Galatasaraj je jedan od favorita takmičenja, sa kvalitetom da se bori za vrh Eurokupa, ali Budućnost Voli je u dobroj seriji i želi da je produži, kazao je trener Budućnosti Voli, Petar Mijović.

Objavljeno: 10. 12. 2019 - 16:30

Budućnost Voli i Galatasaraj odigraće sjutra u Podgorici utakmicu devetog kola D grupe Eurokupa.

Galatasaraj je prvi međusobnin duel u Istanbulu dobio nakon produžetka 84:83, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario pet pobjeda i tri poraza.

Budućnost Voli je, nakon šest startnih poraza, u posljednja dva kola ostvarila pobjede.

“Dočekujemo jednog od favorita takmičenja, ekipu koja je kadra da se bori za vrh Eurokupa. Mi smo u formi, nakon serije važnih pobjeda", kazao je Mijović.

On je, komentarišući dobre rezultate i seriju od sedam trijumfa u Eurokupu i ABA ligi, kazao da iz dobrog treninga kreiraju pozitivne stvari.

“To će biti još jedan u nizu testova, protiv vrhunskog tima sa dosta individualnog kvaliteta. U odnosu na naš prvi meč u Istanbulu, Galatasaraj se pojačao NBA igračem Aleksom Pojtreom i nesumnjivo je da nakon pobjede u derbiju sa Bandirmom u turskom šampionatu u Podgoricu dolazi sa visokim ambicijama", smatra Mijović.

On je pozvao navijače da napune dvoranu Morača i pomognu ekipu da dođe do pobjede.

"Galatasara je favorit, ali moram istaći pobjednički duh i stav naših momaka, koji će i sjutra biti posvećeni i koncentrisani, kako bi još jednom obradovali navijače, koji će, nadam se, ponovo ispuniti Moraču', jer nam je njihova podrška od izuzetnog značaja”, poentirao je Mijović.

To će biti četvrti meč Budućnosti i Galatasaraja.

Ekipa iz Istanbula dobila je oba meča pred svojim navijačima, dok je Budućnost slavila prije dvije sezone u Podgorici 87:78.

Duel u dvorani Morača igra se od 19 sati.