UCG: Atentatori na Davidovića poslali zlokobnu poruku Crkvi i narodu

– Ujedinjena Crna Gora (UCG) s velikom zabrinutošću iščekuje rezultate istrage u Beogradu u vezi pucanja na biznismena Miodraga Daku Davidovića. Odabrati priliku da se pokuša ubistvo Davidovića, u trenutku dok je u društvu vladike Joanikija, zaista predstavlja zlokobnu poruku i Crkvi i narodu – poručuju iz UCG.

Objavljeno: 11. 12. 2019 - 12:32
Ilustracija

Iz te partije smatraju da je jasno da je neko dobro isplanirao atentat, kao i okolnosti pod kojima je ubistvo trebalo da se desi.

– Vjerovatno je pukom srećom Davidović završio samo sa prostrijelnom ranom na ruci, jer sve što se potom desilo ukazuje da je riječ o profesionalcu i uigranoj ekipi koja spaljuje i tragove, oruđa i oružje za sobom. Vjerujemo da će istražni organi Srbije rasvijetliti ovaj slučaj, te da ćemo ubro saznati punu istinu. Ne želeći da svoju užasnutost ovim činom pretačemo u otvorene sumnje i slutnje, ipak primjećujemo da je ubica, odnosno, njegov nalogodavac, birao sa znakovitim razlogom opšte prilike, mjesto, metu - ili čak mete. Davidović je nesumnjivo najveći dobrotvor Srpske pravoslavne crkve iz Crne Gore, čovjek protiv koga se ne vodi ni jedan krivični postupak u Crnoj Gori ili Srbiji, i neko ko nikada nije krio svoju opozicionost i zbog čega je u nekoj vrsti egzila – ističu iz UCG.

Oni navode da je Davidovićeva sigurnost u rodnom Nikšiću bivala više puta ugrožena, te s toga, kažu, ne treba isključi ni mogućnost da je pokušaj atentata na njega u Beogradu samo nastavak lova na "neposlušnog, tvrdoglavog i previše hrabrog" pojedica koji se ne uklapa u sisteme i pravila postavljena za svakoga ko hoće da se bavi biznisom, a ostane slobodan čovjek.

– Čekajući da istraga uradi svoj dio posla, zaključujemo da bi se moglo dogoditi da umjesto zastrašenosti i ćutanja mnogih, naručilac neuspješnog atentata probudi hrabrost i kod onih koji su je davno zaboravili – zaključuju iz UCG.