Boris Džonson odglumio scenu iz kultnog filma

Predizborna kampanja u Velikoj Britaniji ušla je u svojih posljednjih 48 sati i Konzervativna stranka na čelu s premijerom Borisom Džonsonom pripremila je za kraj kampanje prilično neobičan spot.

Objavljeno: 11. 12. 2019 - 13:55

U ovom spotu koji je parodija na kultnu scenu iz britanske romantične komedije "Love, Actually" (Zapravo ljubav), glavni glumac je Džonson.

I baš kao u toj sceni, Džonson u ovom spotu zvoni na vrata udatoj ženi koja mu otvara, a on joj onda, da muž ne čuje, uz božićnu muziku na radiju pokazuje niz poruka na listovima papira.

"Glasajte za konzervativce, zapravo"

No za razliku od Endrjua Linkolna koji u tom filmu iz 2003. pokušava na ovaj način izjaviti ljubav Kira Najtli, Džonson pokušava uvjeriti glasače da njegova stranka zaslužuje njen glas na izborima u četvrtak.

"Uz nešto sreće, iduće godine ćemo obaviti Brexit (ako ga parlament opet ne blokira). I onda možemo krenuti dalje, ali zasad samo želim reći da tvoj glas nikad nije bio važniji. Drugi tip bi mogao pobijediti, tako da imate izbor između funkcionalne većine i još jednog zaglavljenog parlamenta bez većine koji se svađa o Brexitu sve dok ja ne budem izgledao ovako", poručuje Džonson i onda pokaže sliku starog psića kuštrave bijele dlake.

"Napetije je nego što misliš. Trebamo samo još devet mjesta da bismo dobili ove izbore. A 12. decembra tvoj glas će biti bitan. Sretan Božić", završava Džonson svoje poruke.

Britanski premijer na kraju spota odlazi i, baš kao Linkoln u filmu, kaže "dosta", ali usto doda: "Obavimo ovo."

"Glasajte za konzervativce, zapravo"; poruka je na kraju spota.

Spot komentarisao i Hju Grant

A na Borisovu glumu osvrnula se i glavna zvijezda filma "Love, Actually", Hju Grant koji u posljednje vrijeme javno kritikuje Džonsona i njegovu politiku oko Brexita.

Grant se uključio i u predizbornu kampanju, obilazeći domove s laburističkim i liberalno-demokratskim kandidatima koji se protive Brexitu.

Upitan za ovaj spot, Grant je primijetio kako je iz njega izostavljena originalna poruka o tome da se "za Božić govori istinu".

"Pitam se jesu li spin doktori iz Konzervativne stranke pomislili da takav natpis ne bi izgledao dobro u rukama Borisa Džonsona", dodao je Grant, referirajući se na kritike na račun Džonsonove ležernosti prema istini i činjenicama.

Grant je aludirao i na optužbe laburista da su torijevce finansirali ruski tajkuni koji imaju britansko državljanstvo, kao i da je Džonson prikrio izvještaj o ruskom uticaju na kampanju o Brexitu: "Spot je vrlo kvalitetno napravljen. Očito Konzervativna stranka ima mnogo novca. Možda su tu završili svi oni rublji."