U januaru stiže Toyota GR Yaris (FOTO)

Gazoo Racing širi ponudu sportskih automobila modelom Toyota GR Yaris.

Objavljeno: 11. 12. 2019 - 14:21

Yaris GR je ispirisan relijem, a konstruisan za ulice i puteve. Ovo je drugi GR čist sportski model nakon Toyote GR Supra.

Potpuno novi sportski automobil, inspirisan relijem Toyota GR Yaris imaće međunarodnu premijeru na Tokyo Auto Salonu u Japanu, sljedećeg mjeseca (10. januara).

GR Yaris podrazumijeva napredne tehnologije, znanje i iskustvo, stečeno Toyotinim pobjedničkim učešćem u Svetskom reli šampionatu (WRC), gde se takmiči u timu TOYOTA GAZOO Racing (TGR).

Ovo će biti drugi potpuno sportski model automobila koji TGR globalno lansira, nakon prošlogodišnjeg povratka legendarne Toyote GR Supra.

GR Yaris je sada kompletiran u finalnom izdanju a prototip ovog sportiste Toyotin predsjednik, Akio Tojoda, pod pseudonimom "Morizo", kao glavni vozač TGR, nedavno je testirao do krajnjih granica.

ttt

Toyota, kroz svoje aktivnosti u TGR auto-sportu, traži način da proizvede što je moguće bolje automobile i proširi krug strastvenih fanova, takmičeći se u serijama zahtjevnih trka, u raznim kategorijama, na pistama i stazama širom svijeta.

Godine 2017, Toyota se vratila na FIA Svjetski reli šampionat novim modelom Yaris World Rally Car, koji joj je donio pet pobjeda i šampionsku titulu za proizvođača 2018, nakon čega su šampionsku titulu 2019. odnijeli vozač i suvozač.

TGR je imao još uspjeha u auto-sportu u World Endurance Championship Toyotinim trkačkim hibridima TS050, koji su odnijeli šampionsku titulu i u kategoriji proizvođača i u kategoriji vozača, 2014. i 2018-2019. Toyota je u vođstvu i ove sezone 2019-2020. u obje konkurencije.

Ranije ove godine, TGR je donio Toyoti prvu apsolutnu pobjedu na poznatom Dakar reliju, Toyotom Hilux, koju je vozio katarski šampion Naser al-Atijah.