Testirane i šampionke Bugarske

U okviru redovnih mjerenja koje obavljaju širom Crne Gore, ali i regiona, sa vrhunskim sportistima, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su u “Bemax Areni” testiranje košarkašica Montane iz Bugarske.

Objavljeno: 12. 12. 2019 - 09:13

Igračicama su izmjerene antropometrijske mjere i dobijeni podaci o visini tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkašica, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Takođe, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

“Lijepa prilika da sarađujemo sa Fakultetom za sport i da saznamo trenutno stanje naših igračica”, istakao je Stefan Mihaylov, šef stručnog štaba aktuelnog bugarskog šampiona i pobjednika kupa.

“Nakon šamionki Srbije, ekipe Crvene Zvezde, danas smo našu bazu proširili i sa šampionkama Bugarske i redovnim učesnikom završnice WABA lige. Dobro je što svi prepoznaju značaj naučnih pristupa u analizi i dijagnostici trenažnih procesa, i što svi dajemo doprinos naučnom razvoju sporta na ovim prostorima”, istakao je doc. dr Milovan Ljubojević.

Gošće borave u Podgorici gdje će večeras odigrati meč protiv košarkašica Budućnost Bemax, u okviru WABA regionalne lige.

Mjerenje su obavili doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić.