Amfilohije: Donijećemo mošti Svetog Vasilija Ostroškog na Sabor u Nikšiću

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra. 

Objavljeno: 12. 12. 2019 - 15:29

MitropolitSPC je istakao da je ličnost Svetog Vasilija  ona koja ne dijeli ljude već vjekovima objedinjuje oko svojih svetih moštiju, ne samo pravoslavne, već i sve duše žedne i gladne Boga i ljubavi Božije, prenosi sajt Mitropolije.

„Sveti Vasilije će ponovo doći u Nikšić, njegove mošti će biti na poklonjenje u njegovom hramu u Nikšiću.“

Amfilohije je izrazio zabrinutost zbog situacije u kojoj se Crna Gora nalazi. Mnogo je duboka i komplikovana priča u Crnoj Gori i ne smije se dozvoliti da se budućnost Crne Gore gradi na bogomržnji i bratomržnji, već na pomirenju i bratskoj slozi.

„Pozivamo sve, bez razlike, kao što dolaze u Ostrogu na poklonjenje, da dođu i u Nikšiću, jer sveti Vasilije ne gleda ko je ko, ko je musliman, ko je pravoslavac nego sve prima. Snimljen je i film o jednoj muslimanki iz Кazahstana koja je imala viđenje Svetog Vasilija i koja je dobila iscjeljenje u manastiru Ostrog, a skoro i neki rimokatilici iz Dubrovnika“, naglasio je Amfilohije.