Amfilohije: Oko Božića pozvaću na bratsku večeru predstavnike svih stranaka

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da će oko Božića pozvati na Svetopetrovsku večeru ili ručak predstavnike svih političkih stranaka u Crnoj Gori, bilo da su muslimani, katolici, Albanci ili Crnogorci.

Objavljeno: 12. 12. 2019 - 19:12

"Sve predstavnike ću da pozovem na jednu bratsku večeru pomirenja svih u Crnoj Gori. Da na tom pomirenju i bratskoj ljubavi gradimo budućnost, i svoju i svoje djece i Crne Gore, a ne na mržnji, na diobama i svađama, krvoprolićima i onome što je građeno naročito od 1941", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je dodao i da onaj koji je nekršten ili služi svojim nekakvim interesima, prirodno želi da crkva bude nekakva njegova prćija. Ovo je crkva koja pripada svima, koja sve priziva na bratsku slobodu, kazao je mitropolit i dodaje:

"Zaista se obraćam i ovima koji su sada na vlasti da prije svega shvate da ničija nije do zore gorjela, i da je svaka vlast od danas do sjutra, kao i naši životi. Prema tome, ja ih pozivam da se oni sami vrate onom izvornom crnogorstvu, izvornoj Crnoj Gori, i da se oslobode od nasljeđa bratoubilačkog i bogoubilačkog, jer sve što je građeno ovdje (u Manastiru Ostrog) građeno je na ljubavi prema bogu i ljubavi prema bližnjima. To je svjedočanstvo ove svetinje", poručio je Amfilohije.

Podsjetimo, ranije danas je najavio je da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra.