Vladika Joanikije nakon pucnjave: Nije lako naći se na meti snajperske paljbe

Nije lako naći se na meti snajperske paljbe dok sjedite u društvu vjernika i velikog dobrotvora Srpske pravoslavne crkve kakav je Miodrag Daka Davidović. Dobro smo prošli, Bogu hvala, kaže episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

Objavljeno: 13. 12. 2019 - 11:22

 Ja nisam povrijeđen, ali jeste lakše Miodrag, i očekujem od nadležnih organa Srbije da do kraja rasvetle ovaj nemio događaj - kazao je on za "Novosti", dva dana nakon što se poznati crnogorski biznismen našao na meti snajperiste u novobeogradskom hotelu "Kraun plaza".

Policija je nastavila da ispituje goste koji su u trenutku napda bili u hotelu, kao i Davidovićeve prijatelje i rođake, za koje se pretpostavlja da bi mogli da imaju informacije da li i kome smeta poznati biznismen i ktitor SPC.

Odmah poslije uviđaja policija je uradila rekonstrukciju u pokušaju da utvrdi odakle je mogao da dođe hitac. Na osnovu rupe koju je metak napravio, utvrđeno je da je ispaljen sa razdaljine od oko 60 metara, kao i da je snajperista bio u ravni prvog sprata zgrade.

- Na osnovu ovih parametara pregledali smo dva, tri objekta i otprilike locirali odakle je pucano - navodi izvor "Novosti".

Kako kaže, "snajperista je imao dobar pogled, a mrak spolja i svjetla iznutra pomogli su mu da cijev uperi u Davidovića.

- Poslije ispaljenog metka vjerovatno je odmah otrčao do automobila i uputio se ka blokovima - navodi izvor.

Već treći dan traje i analiza baznih stanica mobilne telefonije. Ukrštanjem prostornog i vremenskog vještačenja inspektori pokušavaju da izoluju određene brojeve koji bi im pomogli u daljoj istrazi.

Kada je riječ o motivu, samo se nagađa, ali je operativna verzija da je nalog stigao iz Crne Gore, jer je Davidović poznat kao oponent režima Mila Đukanovića i kao čovke koji podržava i finansira opoziciju