Budućnost Voli u Železniku, Mornar dočekuje Mega Bemaks

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara utakmicama 11. kola nastaviće sjutra takmičenje u ABA ligi.

Objavljeno: 13. 12. 2019 - 14:35

Budućnosti Voli će u Železniku, u 20 sati, biti gost FMP-a. Podgorički tim je lider regionalnog šampionata, sa devet pobjeda i samo jednim porazom.

U posljednjih sedam utakmica ostvario je maksimalan učinak. Trener Petar Mijović kazao je da će to biti još jedno u nizu teških gostovanja podgoričkog tima.

"Radi se o dobroj ekipi koja igra iznad svih očekivanja, iako je na startu šampionata projektovana da se bori za opstanak. Sva četiri poraza koja imaju su od timova iz samog vrha tabele, a svi porazi su bili na jednu loptu. FMP igra izuzetno agresivno, pokriveni su na svim pozicijama", rekao je Mijović.

Ekipa iz Železnika ima skor od šest pobjeda i četiri poraza. Prošle sezone Budućnost je dobila oba međusobna duela u ABA ligi.

Mornar će u 18 sati u dvorani Topolica ugostiti Mega Bemaks. Barski tim nakon desetog kola ima učinak od po pet pobjeda i poraza.

Trener Mihailo Pavićević kazao je da u ABA ligi nema lakog rivala i da njegov tim protivnike ne dijeli na lake i teške.

"To je mlada ekipa za koju ne treba raditi skauting, ekipa koja igra sa dosta poleta i mnogo energije i ako im dozvolite da razviju svoju igru mogu da naprave problem svakom protivniku. Nadam se da ćemo biti dovoljno mudri da odigramo onako kako treba, da dođemo do još jedne pobjede", rekao je Pavićević.

Mega je u dosadašnjem dijelu takmičenja upisala svega dva trijumfa.

Prošle sezone ekipa koju sa klupe predvodi Dejan Milojević dobila je oba međusobna duela.