Dakić i Filipović posjetili crnogorske vojnike u Avganistanu

Načelnik Genralštaba brigadni general Dragutin Dakić i državni sekretar Ministarastva odbrane Slobodan Filipović u posjeti su XI kontingentu u misiji „Odlučna podrška“ u Avganistanu (XI MNECON RS), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Objavljeno: 14. 12. 2019 - 14:25

Kako se navodi u saopštenju, tom prilikom načelnik Generalštaba u kampu „Marmal“ odlikovao je pripadnike XI kontingenta Vojske Crne Gore.

"Dakić je poručio da se bilježe dobri rezultati i zajedno sa Filipovićem pohvalio odnos pripadnika kontingenta prema postavljenim zadacima", istakli su iz ministarstva.

foto-avganistan-1

Takođe, kazali su iz ministarstva, tokom ceremonije, desetara Ivana Đurđevca posebno je pohvalio holandski komandir međunarodne čete za zaštitu snaga u komandi "Sjever" i nagradio nožem s posvetom za najboljeg pripadnika čete u prethodnom mjesecu.

foto-avganistan-2

„Komandant XI kontingenta kapetan Danko Kovačević i komandant Komande za obuku, savjetovanje i podršku - „Sjever“, brigadni general Jurgen Broc, sa štabnim personalom, predstavili su aktuelnu situaciju u zoni odgovornosti“, zaključuje se u saopštenju.