VIRPAZAR: Otvoren 23. Festival vina i ukljeve

Danas je na Virpazaru, uz lijepo vrijeme i dobro raspoloženje, otvoren 23. Festival vina i ukljeve.

Objavljeno: 14. 12. 2019 - 22:19

Festival je otvorila potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović, koja je naglasila da je to jedna od prvih poljoprivredno-turističkih i kulturnih manifestacija kod nas, koja je uspješno krčila put svim ostalim.

"Drago nam je što imamo još ovakvih manifestacija, jer one su prepoznatljiv pečat na turističkoj mapi, ne samo Crne Gore, već mnogo šire. Opština Bar je veoma posvećena ravnomjernom razvoju svakog svog dijela, a u tom smislu nam je ovaj lijepi i pitomi crmnički kraj veoma značajan. I u narednom periodu trudićemo se da brižljivo osluškujemo potrebe poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Crmnice, a od njih očekujemo da konstantno rade na unaprjeđenju kvaliteta proizvoda i njeguju svoje tradicionalno gostoprimstvo", kazala je Spičanović.

Značajnu podršku Festivalu daje Turistička organizacija Bar koja je prepoznala njen značaj u prezentaciji turističke ponude grada.

"Ova manifestacija značajno je doprinijela prezentaciji potencijala Crmnice, a time i Bara i Crne Gore. Izlagači su se potrudili da sa bogatom ponudom dočekaju posjetioce, a pripremili smo i zanimljiv i raznovrstan muzičko-zabavni program", kazao je direktor TO Bar Emil Kukalj.

Priređen je i bogat zabavno-umjetnički program, a dodijeljene su i nagrade učesnicima konkursa za najbolju pjesmu o vinu. Nastupili su KUD "Jedinstvo" iz Bara, zvijezde narodne muzike Zdravko Đuranović i Jadranka Barjaktarević, kao i popularni barski bend "Padrino".

Festival vina i ukljeve biće nastavljen sjutra uz, takođe, sadržajan zabavno-muzički program, kada će biti uručene i nagrade najboljim proizvođačima vina.