MIJOVIĆ: Poraz koji može da nas otrijezni

Trener Budućnosti Voli Petar Mijović istakao je da je poraz njegovog tima u predgrađu Beograda u 11. kolu ABA lige zaslužen.

Objavljeno: 14. 12. 2019 - 23:13
Foto: ABA liga

Podgoričani su prekinuli seriju od osam pobjeda u ABA ligi.

“FMP je apsolutno zasluženo pobijedio. Iako je na poluvremeno rezultat bio neriješen, bilo je jasno da teško hvatamo ritam u odbrani. Previše smo bili mekani, pa je domaćin iz “pik” igre došao do dosta laganih poena. U nastavku se ponovila ista priča, a protiv FMP-a, koji je veoma dobro vođena ekipa, osnovno je da se fizički odgovori, a mi to nijesmo uradili”, istakao je Mijović.

U završnoj dionici Budućnost nije našla prava rješenja u napadu.

“Neiskusno smo povukli neke odluke u napadu, što je FMP znao da kazni. Zbog toga nas je zasluženo pobijedio. Dobro je što ovaj poraz može da otrijezni ekipu jer niti imamo veliki kvaliitet, niti u ABA ligi neko može lako da se pobijedi. Za svaki meč se ozbiljno pripremamo. FMP je od svakog jakog tima u ABA ligi ove sezone izgubio na jednu loptu”.

Na tim nije opuštajuće uticala činjenica da je Budućnost dobila posljednjih osam utakmica.

“Serija uspjeha nas nije ušuškala. Nijesmo potcijenili FMP. Imaju odlično selekciju i dobro rade. Jednostavno nijesmo odigrali dovoljno dobro da bi trijumfovali”, poentirao je Mijović.