Jamajčanka Toni An Sing nova Mis svijeta

Toni An Sing sa Jamajke nova je Mis svijeta. Na ceremoniji proglašenja rekla je da želi da iskoristi svoju titulu da radi na „održivoj promjeni“ za žene i njihovu djecu, prenosi RTS.

Objavljeno: 15. 12. 2019 - 14:18

Kako se navodi, upitana o vrijednosti takmičenja ljepote u današnjem svijetu, koji se zasniva na borbi za ravnopravnost i poštovanje žena, 23-godišnja studentkinja univerziteta na Floridi odgovorila je da je ljepota za nju najmanje važan dio njenog dostignuća.

„Želim da napravim promjenu koja je održiva. Dakle, ako smo žene koje govore… To mora da bude nešto što će omogućiti da njihova djeca i djeca njihove djece imati drugačije vrednovanje života“, rekla je preuzbuđena Toni An Sing nakon osvajanje titule u Londonu.

Nije, međutim, precizirala o kavim se promjenama radi, navodi Rojters, a prenosi RTS.

„U redu je da slavimo stvari kao što su ljepota ili snaga. Ali, ovo je mnogo više“, kazala je An Singova, dok je grlila ponosne roditelje.

Krunu An Singovoj, koja je na takmičenju otpevala pjesmu Vitni Hjuston „I have nothing“, predala je prošlogodišnja mis svijeta Vanesa Pons iz Meksika, piše RTS.