Boris Kaluđerović predsjednik cetinjskog odbora SDP

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije na Cetinju jednoglasno je na konstitutivnoj sjednici izabrao pravnika Borisa Kaluđerovića za predsjednika lokalnog odbora te stranke u narednom četvorogodišnjem periodu.


Objavljeno: 15. 12. 2019 - 14:53

Kako je saopšteno iz SDP, Kaluđerović je, zahvalivši se na ukazanom povjerenju, istakao da je ta partija na Cetinju prepoznata kao partija ozbiljnih, stručnih i poštenih ljudi sa podrškom građanski orijentisanih birača.

“SDP će i u narednom periodu graditi svoju poziciju na ozbiljnom radu odborničkog kluba u Skupštini Prijestonice, nametanju tema od suštinskog značaja za kvalitet života građana, kao i na nuđenju rješenja za nagomilane probleme u našem gradu. Samo na taj način ćemo biti kredibilna alternativa aktuelnoj DPS-SD vlasti i doći u situaciju da poslije narednih lokalnih izbora preuzmemo odgovornost za vođenje Cetinja”, rekao je Kaluđerović.

Sjednici su prisustovali i zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević i generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

Konjević je u ime partijskog rukovodstva iskazao zadovoljstvo radom i snagom cetinjskog odbora i poručio da će SDP i dalje i na državnom i na lokalnom nivou predlagati rješenja koja će unaprijediti kvalitet života svih građana.

“Naša partija je u posljednje vrijeme prepoznata po paketu reformskih zakona kroz koje tražimo povećanje minimalne zarade na 250 eura, smanjenje akciza na gorivo, kao i stope PDV na električnu energiju. Nastavićemo sa borbom za naše penzionere kroz zakon o PIO kojim se povećavaju njihove penzije i poboljšavaju uslovi za penzionisanje. Cetinje je ostalo jedan od ključnih gradova za evropsku, modernu i građanima posvećenu politiku SDP i siguran sam da će kroz timski rad novog rukovodstava tako biti i dalje”, zaključio je Konjević.