Veljović sa Lakićem i Anđušićem: Pokazali ste hrabrost i humanost

Direktor Uprave policije sastao se danas sa policijskim službenicima plovne jedinice Sinišom Lakićem i Zoranom Anđušićem, koji su pružili pomoć ugroženim osobama na ostrvu Toplah na Skadarskom jezeru 5. januara.

Objavljeno: 14. 01. 2020 - 14:37

„Pozdravljam humani gest i hrabrost koju ste pokazali u nastaloj situaciji, kada ste i pored redovnih radnih obaveza na zaštiti državne granice pomogli onima kojima je u tom trenutku pomoć bila najneophodnija, te ste i ovoga putapokazali da policija brine o svim građanima i da je njihova bezbjednost prioritet za sve nas“, kazao je Veljović.

„Situacija je nalagala brzu i efikasnu reakciju, a vi ste požrtvovanim činjenjem koristeći vaše sposobnosti i znanja uspješno završili ovu misiju“, naglasio je Veljović.

Plovna jedinica je primila poziv za pomoć da se na pomenutom ostrvu nalazi svešteno lice sa još dvije osobe, od toga jedno maloljetno lice, te da nemaju osnovne životne namirnice i da zbog loših vremenskih uslova ne mogu isploviti.

Događaj se odvijao u složenim atmosferskim uslovima, po jakom vjetru i talasima koji su predstavljali realnu opasnost za građane i službenike policije.

Odmah po primljenom pozivu policijski službenici Lakić i Anđušić su se patrolnim čamcem uputili na zahtijevanu lokaciju i ponijeli hranu i vodu za ugrožene, a nakon što su se stekli uslovi za isplovljavanje, evakuisali su ih na bezbjednu lokaciju.