MARAŠ: Kad se žene vrate na selo i muškarci će za njima

Komentari: 18

čitalac

26. 03. 2018 - 06:58

Žene su osnovni problem. Slobodno se može reći da su žene uništile zapadnu civilizaciju a ne samo Crnu Goru. Kod nas je to počelo sedamdesetih sa pričom ''dosta je dvoje djece'' a danas odlažu udaju do 35-te ili biraju psa za životnog saputnika umjesto da imaju porodicu. Na drugoj strani neke zemlje osrednje veličine kao Pakistan već imaju 200 miliona stanovnika i u talasima preplavljuju Evropu, Britaniju i SAD. Zato neka se ne brine Maraš, živjeće na selu neki drugi ljudi ili samo medvjedi i vukovi, a nas sigurno neće biti.
Maxim

26. 03. 2018 - 11:03

Samo da dopunim. Nama je izgleda važnije da žene uguramo u politiku i institucije, nego da ženu sačuvamo kao Ženu sa velikim Ž. Koja je ljepša uloga od uloge majke? Forsirajmo ženu kao ženu i majku, stvorimo joj uslove koje ima u gradu, napravimo dobre puteve kojma će ona bez brige pratiti šđecu u školu. Obezbijedimo da ono što domaćica proizvede bude otkupljeno i plaćeno, I još mnogo toga...
zene su ukras sveta

26. 03. 2018 - 09:15

Ne procitah jeli zenjen ovaj delija ? Nesto mu ne vidjeh domacicu a tesko ce je i naci ako se bude slikao u stali . Danas bolje prolaze dileri i ulicari kod zena no poljoprivrednici .
Mustafa

26. 03. 2018 - 10:57

Ovaj čovjek pravi male oglase poljoprivrednicima. Znači, komercijalizovao je sajt. I to je ok. Ali, neka se ne predstavlje kao dobrotvor seljaka.
prodajem steonu junicu

26. 03. 2018 - 11:18

Pa nije ni to lose bolan Mujo . Znaci ne moras da ceras krmacu na pazar no je oglasis kod njega i kupac ti dodje kuci . Das za oglas recimo 5 € ali to je bolje no se sa zivotinbjom vuci i ako ne prodas vracati kuci .
seljak

26. 03. 2018 - 11:46

Poštovani Mustafa, seljak.me nije komercijalni sajt već familija poljoprivrednih proizvođača i prije nego što date takav komentar imajte u vidu da su oglasi besplatni i da od jednog seljaka nisam uzeo euro, takođe imajte u vidu da sam pomogao u preko 1000 prodaja krupne stoke i više stotina prodaja domaćih proizvoda. Radim sa mladim poljoprivrednicima kao i starim na ostvarivanju njihovih prava i od ovoga nisam euro uzeo. Nemojte tako brzo da osuđujete već prvo pitajte pa onda komentarišite. Svako dobro Vam želim. I da jesam dobrotvor seljaka i njihov glas jer predstavljam preko 15000 seljaka. Srdačan pozdrav
http://www.tierwelt.ch

26. 03. 2018 - 12:20

E pa lijepo gazda Marko sto je djabe i Mustafi je drago mada i da uzimas neki sitan novac nije tragicno . Kolko znam na stocnoj pijaci se isto naplacuje a niko ti ne garantuje da ces prodati.Prednost je i to sto imas neuporedivo vise potrencijalnih kupaca preko interneta.. Puno uspjeha sa sajtom i na selu !
Edin

26. 03. 2018 - 12:25

Bravo momče,pušti Mujagu(ako mu je to uopšte i ime?)Svaka tebi čast!A nevjesta će bit,polako samo...
123

27. 04. 2018 - 15:19

Mustafa, sajt olakšava stvar. Zašto vući stoku na pazar pa je vraćati ako se ne proda. stavi sebe u tu poziciju, zamisli da moraš voziti onu krmad sa slike na pijacu, ne prodaš ih pa ih moraš vraćati nazad.
Liberal NK

26. 03. 2018 - 14:18

Stidite se ovih fasistickih komentara. Zena nije robinja ni masina za radjanje , nego ljudsko bice koje ima ista prava da zivi i uziva u zivotu kao muskarci. Da uci , radi , putuje , da se bavi politikom , naukom , umjetnoscu , biznisom , sportom... Da sama odlucuje da li ce , kada ce i koliko ce radjati. Moja baba je rodila 18 djece. Polovinu je sahranila prije nego sto su odrasli. Ostali su napustili selo i sad niko ne zivi u staroj kuci. Nije radjala zato sto je zeljela , nego nije imala izbora , nije znala za zastitu i abortus. Rat , siromastvo , glad , bolest , nije gledala doktora , sama se poradjala. Danas zene sa ovih prostora radjaju djecu u Njemackoj , Svedskoj , Australiji , Kanadi ... tamo dje one i njihova djeca imaju sva prava i uslove za normalan zivot. Dje ih niko ne pita za koga glasaju , dje nije bitno koje su nacije , vjere , boje koze , pola , seksualne orjentacije , kojim jezikom govore. Kad Crna Gora postane takva zemlja bice i zena i djece i svakoga bericeta.
Vojo

26. 03. 2018 - 14:59

Ove posljednje dvije rečenice su diskutabilne. Nemoj biti naivan, sve što si nabrojao je i tamo itekako bitno samo su naučeni da to javno ne iskazuju. Vjeruj, pritajeni nacionalisti i šovinisti su gori od otvorenih nacionalista i šovinista.
Gresis, sinko, gresis...

26. 03. 2018 - 15:15

Tamo dje one sad radjaju nemaju nikakva prava, a jedva da ce ih i njihova djeca imati; uostalom, koliko li i ovdje. Jedino su u prednosti jer se nalaze u grupi u kojoj vladaju drugacija pravila i vece su im sanse za normalan zivot. Mladom covjeku zelim srecu i da nadje zenu koja ce se sa njim vratiti na selo. Vjerujem da je malo onih koje ce odbiti kad im voljeni muskarac na uvo sapne da ima viziju njihove zajednicke buducnosti.
čitalac

26. 03. 2018 - 16:45

Tvoje razmišljanje je u trendu, ali na žalost potpuno pogrešno. Nigdje djecu ne rađaju žene koje dobro žive, djecu rađa sirotinja. A pravo pitanje je zašto su žene u zapadnoj civilizaciji koja im jedina na svijetu omogućila slobodu, ljudska prava i život dostojan čovjeka, odlučile da prestanu da rađaju i tako unište tu civilizaciju. Nije nikakva šteta da nestane crnogoroca, srba, hrvata ili rusa, tu nikad nije bilo civilizacije i to su samo divlji narodi koje će zamijeniti neki drugi divlji narodi. Ali je šteta da propadne zapadna civilizacija koja je vrhunac ljudskog društva u poslednjih 2000 god., još od vremena Rima; a propast joj je neminovna i za to ne postoje nikakvi ekonomski ili drugi razlozi, već će je sahraniti samo žene.
Zato...

26. 03. 2018 - 17:32

sto od zene sa kajmaka zapadne civilizacije ocekujete da bude obrazovana, informisana, sposobna, mada ne bi bilo zgoreg manje od tebe, ipak; zaposlena ali ne i placena vise od tebe, jednako dobra u kuhinji i krevetu, da rodi cetvoro, podigne ih i izgleda kao starleta, jednom rijecju - nemoguce.
selo moje lepse od pariza

26. 03. 2018 - 16:46

Ma nemoj ! Ovde se radi o selu i poljoprivredi a sto ces ljepse no voljeti rumenog seljaka ? U Svajcarskoj se udala MIS zemlje za stocara . Na selu ima hrane i prostora za igru i idealno je za buljuk djecice. Zena je kao vocka koja cveta i radja zdrava i snazna ili lipsulja osusena i sicijava .
@Liberal NK

15. 12. 2018 - 21:05

Nemas ti jado pojma sto je FASIZAM! Svaka susa i grmusa olako feljuce tu etiketu za svaku stvar sto im se ne svidja! Knjigu u ruke, pametaru "liberalni". Samo naprijed, gospodine Marasu, ne vodite racuna sto ljubomorni gmazovi prduckaju "Illegitimi non carborundum"
pljevaljski veterani

26. 03. 2018 - 21:32

Žene na vama je red...Gledajući na TV emisije o polunapustanim selima I vecinom su tu neozenjeni muskarci , znaci problem prave žene I serijali lažnjaci koje gledaju.Danasnje vrijeme određuje da Dame biraju I slucaj rijese.Nemoze CG iz krize izvuci predsjednik, premijer niti vlada vec žene.
sripovi & trikovi

26. 03. 2018 - 22:11

Ubacila je vlada u orbitu menadzere i menadzerske prljave trikove pa poremetise normalan zivot po domacinstvima.Danas vlada salje signale za podsticaj poloprivrede a njeni menadzeri unisili sve pa evo sanse da menadzeri preko propagande ojacaju urusena sela preko ljepseg pola.
Novi komentar