banner
HBO

Nova serija na HBO-u

Nova HBO serija inspirisana istoimenim romanom poznate italijanske spisateljice Elene Ferante „Moja genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend) imaće premijeru 19. novembra u 20h na HBO-u, a istog dana će biti dostupna preko HBO GO usluge videa na zahtjev.Priča koja je opčinila čitaoce širom svijeta prati Elenu Greko i najvažniju prijateljicu u njenom životu, Lilu. Kada Lila naizgled nestane bez traga, Elena, sada već žena u poznim godinama koja živi u kući punoj knjiga, pali kompjuter i počinje da piše o njihovom prijateljstvu.

National Geographic

“Mars 2” – premijera na National Geographic

Prošlo je devet godina otkako su austronauti sletjeli na Mars i razvili Olimpustaun u punokrvnu koloniju. Međutim, MNFM, međunarodna svemirska agencija, ne može sama da nastavi finansiranje ekspedicije na Marsu. Vrata su se širom otvorila za investicije iz privatnog sektora. Budućnost ekspedicije će biti promijenjena zauvijek nakon što rudari iz Lukruma, privatne firme, slete na površinu planete. Od 11. novembra, nedjeljom u 22:00 na kanalu National Geographic.

Discovery kanal

Nova sezona “Zlatne groznice”

Nova sezona serijala „Zlatna groznica“ (Gold Rush) vraća se na Discovery kanal. Novi kopači, nova rivalstva, a ulozi su veliki u potrazi za američkim snom. Ko će biti najbolji? Nove epizode gledajte utorkom od 20h.

BBC Earth

“Rituali” na BBC Earth-u

Ova serija slavi izvanrednu raznolikost ljudskih kultura, kao i naše prilagođavanje svijetu koji se neprekidno mijenja, prisiljavajući nas da se mijenjamo i razvijamo zajedno s njim. Ova će vas emisija zaintrigirati i zadiviti, ali što je važnije, povezaće vas s narodima koje još niste upoznali, čime će vam otkriti univerzalne istine ljudskog iskustva. Danas, više nego ikada, potrebni su nam rituali kako bi nam olakšali naše sve zahtjevnije i složenije živote.